Μαία στο σπίτι

Οι εννέα μήνες της εγκυμοσύνης είναι μοναδικοί για κάθε γυναίκα, η οποία για τον αγώνα δρόμου και αντοχής που διανύει αναζητεί για συνοδοιπόρους της τους ειδικούς που θα καλύψουν τις εξατομικευμένες ανάγκες της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του τοκετού και της λοχείας.

Οι Μαίες της «Υγεία κατ’ οίκον ΙΚΕ» είναι εξειδικευμένες να αναγνωρίζουν και να αντιμετωπίζουν επείγουσες καταστάσεις, παρέχοντας μια ολιστική προσέγγιση στην φροντίδα της εγκύου, που βασίζεται στην μοναδικότητα και τις προτιμήσεις της κάθε γυναίκας.

Η τεκμηριωμένη Μαιευτική Φροντίδα, επικεντρώνεται στα εξής: 

-ενδυνάμωση του ζευγαριού και ιδιαίτερα της λεχωίδας προκειμένου να ανταπεξέλθει στους πολλαπλούς ρόλους της,  εξατομικευμένη εκπαίδευση, παροχή συμβουλών και προγεννητική φροντίδα,
- συνεχή παρακολούθηση κατά την διάρκεια του τοκετού, με ελαχιστοποίηση των παρεμβάσεων,
γέννηση και τοκετό,
- φροντίδα και συνεχή υποστήριξη κατά τη διάρκεια της λοχείας και
- εντόπιση των παθολογικών και ψυχοπαθολογικών σημείων και καταστάσεων, με άμεση παραπομπή των γυναικών σε εξειδικευμένα κέντρα παροχής μαιευτικής φροντίδας στη διάρκεια της περιγεννητικής περιόδου, του τοκετού και της περιόδου της λοχείας. 
- εκπαίδευση της λεχωϊδας σε θέματα θηλασμού και περιποίησης βρέφους
- παρακολούθηση του νεογνού 

Η μαία αποτελεί, τελικά, τον συνοδοιπόρο που θα συντροφεύσει το ζευγάρι στο όμορφο ταξίδι της εγκυμοσύνης, του τοκετού του παιδιού τους και στην μετάβαση προς την γονεϊκότητα.

Στην «Υγεία κατ’ οίκον ΙΚΕ» μπορείτε να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη Μαιευτική Υπηρεσία ή να επιλέξετε ένα ολοκληρωμένο Πακέτο Μαιευτικής Φροντίδας, Χωρίς Συνδρομή και Δεσμεύσεις.

Οι κύριες κατηγορίες Μαιευτικών Υπηρεσιών  είναι οι παρακάτω:

1. Προεγχειρητικοί Έλεγχοι
2. Προγεννητικοί Έλεγχοι
3. Υποστήριξη Λεχωϊδας σε θέματα θηλασμού και περιποίησης βρέφους
4. Τριχοειδική Λήψη Αίματος του βρέφους για μέτρηση Χολερυθρίνης
5. Κυήσεις 1ου Τριμήνου: Ενδοφλέβια Χορήγηση Φαρμάκων σε υπερέμεση κύηση (έντονες ναυτίες και εμέτους) κατόπιν ιατρικής εντολής του θεράποντος ιατρού σας χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθείτε από το περιβάλλον του σπιτιού σας και ενδεχομένως να αποχωριστείτε το/τα παιδί/παιδιά σας.